Recept van de dag: Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik

Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik

Ingrediënten:

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg diepvries,
  • 2 blikken perziken
  • 1 pakje poeder voor banketbakkersroom
  • 1 ei, losgeklopt
  • poedersuiker
  • Materialen
  • bakpapier

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200°C.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Van deegplakjes alle randen ca. 2 1/2 cm dubbelvouwen, zodat platte vierkante bakjes ontstaan.
Bakjes naast elkaar op bakplaat leggen.
Perziken afgieten, vocht opvangen.
In kom 200 ml perzikvocht met 200 ml water en poeder voor banketbakkersroom met garde tot stevige room kloppen.

Gele room in bladerdeegvierkantjes scheppen en iets gladstrijken.
In elk vierkantje perzik leggen met bolle kant naar boven.
Bladerdeegranden met ei bestrijken.

Midden van oven taartjes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar bakken.
Warm, lauwwarm of koud serveren.
Vlak voor het serveren royaal bestuiven met poedersuiker.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7158
Aantal personen: 10
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 09-01-2011
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee