Recept van de dag: Spinaziesoep

Gegrilde perziken met slagroomijs

Gegrilde perziken met slagroomijs

Ingrediënten:

  • 1 bak Hertog Slagroomijs Light
  • 125 g suiker
  • 4 hele- en 25 g gehakte pistachenoten
  • 4 rijpe perziken
  • 150 g rode vruchten

Bereiding:

Verhit de grill op de hoogste stand.

Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
Strooi 70 gram suiker op de bodem van een steelpan.
Verhit het geheel totdat de suiker is opgelost, zet het vuur lager en laat het mengsel goudkleurig worden.
Giet het mengsel direct op de bakplaat en strooi daaroverheen de gehakte pistachenoten.
Laat het geheel afkoelen.

Halveer de perziken en ontpit ze.
Leg de perziken, met de vleeskant naar boven, in een ovenschaal.
Strooi 30 gram suiker over de perziken en zet ze 8 minuten onder de grill tot goudbruin zijn.

Maak ondertussen een warme vruchtencompote door de rode vruchten en 25 gram suiker in een pannetje gedurende 10 minuten zachtjes te koken.


Serveer de perziken met de vruchtencompote op een bord en schep er een bol ijs bij.
Breek de resterende pistachenoten in grove stukken en leg die bovenop het ijs.


Overge recept informatie:

Recept nummer: 7197
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: IJs coupes en IJstaarten
Datum: 15-02-2011
Land: Nederland
Bron: Hertog ijs
Mijn favoriet: Nee