Recept van de dag: Griesmeel Beertje

Glutenvrije Choco-ijswafels met notenrandje

Glutenvrije Choco-ijswafels met notenrandje

Ingrediënten:

  • 1 bak Hertog Duo slagroomijs en chocoladeijs
  • 90 g pure chocolade reep
  • 8 rijstwafels
  • 100 g walnoten, pistachenoten of amandelen of een mix daarvan
  • bakpapier

Bereiding:

Smelt de chocolade in de magnetron.
Doop de wafels er voor de helft in en laat ze op bakpapier drogen.

Doe de noten in een plastic zak en sla ze met een deegroller of ander zwaar voorwerp tot kruimels.
Giet de notenkruimels op een bord.

Haal voorzichtig vier wafels van het papier af.
Schep er fikse bollen ijs op en smeer het ijs met een mes goed uit naar de randen.
Leg de andere wafels erop en druk voorzichtig aan.
Rol de zijkanten door de notenkruimels.

Serveer de choco-ijswafels op een bordje.

Tip Hertog maakt nog veel meer glutenvrije ijssoorten kijk even op hun site
voor voedingsgegevens.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7257
Aantal personen: 4
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Glutenvrij Gebak Brood,ijs ed,
Datum: 16-02-2011
Land: Nederland
Bron: Hertog ijs
Mijn favoriet: Nee