Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Open perentaart

Open perentaart

Ingrediënten:

  • 200 g bloem + extra om te bestuiven
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 50 g koude boter, in piepkleine blokjes
  • 2 eieren
  • 5 rijpe peren, geschild en ontpit
  • 150 g amandelspijs Boukje
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels amandelschaafsel.
  • Materialen
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • lage taartvorm ca. 24 cm doorsnede bakpapier
  • keukenkwastje
  • steunvulling bijv. gedroogde peulvruchten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng snel de bloem, basterdsuiker, boter en 1 ei in een keukenmachine tot een kruimelig deeg.
Doe het over in een kom, kneed het tot een bal en wikkel die in huishoudfolie.
Laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap.
Leg het deeg in de taartvorm en druk het goed aan langs de randen.
Bedek het deeg met bakpapier en leg de steunvulling erop.
Bak de bodem 15 minuten.
Verwijder de steunvulling en het bakpapier.

Snijd de peren in parten, of helften na keuze.
Schep de amandelspijs om met het andere ei en bestrijk hiermee de lauwwarme bodem.
Leg de partjes peer erop.
Bestrijk ze met de abrikozenjam en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de perentaart nog 10 minuten.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7274
Aantal personen: 10
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 18-02-2011
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee