Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Aangekleed Hollands broodje bal

Aangekleed Hollands broodje bal

Ingrediënten:

  • 500 gram half om half gehakt
  • nootmuskaat, zout & peper
  • kerrie poeder & paprikapoeder naar smaak
  • 1 ei
  • 3 beschuiten
  • 50 ml melk
  • 50 gram tomatenpuree
  • 4 Hamburgerbroodje
  • 75 gram boter
  • 4 plakken kaas

Bereiding:

Ei met 1/2 dl melk loskloppen.
Beschuiten boven ei verkruimelen.
kruiden, zout en peper naar smaak erdoor roeren.
Eimengsel door gehakt kneden en er met natte handen 4 even grote ballen van vormen.
In braadpan boter verhitten.
Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden.
Ballen met houten spatel in het rond rollen, zodat ze mooi egaal bruin worden.
Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en gehaktballen ca. 20 min. zachtjes bakken.
Af en toe omkeren.
Gehaktballen uit pan nemen en warmhouden.
Tomatenpuree door bakvet roeren en 1 dl water toevoegen.
Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren.
Jus op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met hamburger broodje, blaadje sla en plakje kaas, schijfje tomaat, en plakje augurk

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7330
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 26-10-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee