Recept van de dag: Garnaal en patat

Arabische couscousballetjes

Arabische couscousballetjes

Ingrediƫnten:

  • 150 g couscous
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 9 el olijfolie extra vierge
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 blik Spaanse reuzenbonen uitgelekt
  • 15 g koriander blad fijngesneden
  • 15 g munt blad fijngesneden
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 1 bosje radijs
  • 1 el appelciderazijn biologisch
  • 1/2 witte kool, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen

Bereiding:

1. Doe de couscous in een schaal, voeg 1 teen knoflook toe en schenk er 100 ml kokend water bij.
Dek af met een bord en laat 5 min. wellen.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot 4 min.
Laat afkoelen.
Pureer de bonen in de keukenmachine, voeg 2 el olie, de sjalot, de helft van de koriander en 3 el munt toe en maal kort.
Schep de bonenpuree bij de couscous.
Breng op smaak met peper en zout.
Vorm hier met vochtige handen kleine balletjes van met een
doorsnede van 1 1/2 cm.
Druk ze goed aan.

2. Roer de rest van de knoflook, de rest van de munt, 1 el olie en 1 el water door de yoghurt.
Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd de radijs in plakjes.
Meng 3 el olie en de azijn in een grote kom.
Voeg de rest van de koriander, radijs, kool en ui toe.
Breng op smaak met peper en zout.

4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de couscousballetjes in ca. 3 min. goudbruin, keer voorzichtig.
Serveer de balletjes met de salade en de knoflooksaus.
Lekker met een geroosterd pitabroodje

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7416
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Maaltijd suggesties
Datum: 09-03-2011
Land: Oosters
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee