Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Bika Ambon Pandan

Bika Ambon Pandan

Ingrediënten:

  • 200 ml. kokoscreme
  • 200 gr. suiker
  • 6 eieren
  • 250 gr. tapiocameel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • pandanpasta
  • zout

Bereiding:

Bereiding:
Kook de kokoscreme samen met de suiker en de pandanpasta.
Zorg dat de suiker is opgelost.
Laat helemaal afkoelen.
Meng tapiocameel en het bakpoeder.
Roer de eieren los, de dooiers en het eiwit moeten goed vermengd zijn.
Roer de koude kokoscreme en pandanpasta door de eieren.
Voeg zout toe en het meel en roer tot
er een vloeibaar beslag ontstaat zonder klonten.
Verwarm de oven met bakvorm 10 minuten voor op 175
graden.
Vet de vorm in en "bepoeder" de vorm met wat bloem.
Giet het beslag in de hete vorm en bak de cake
60 minuten op 175 graden.
Test met een satestokje of de cake gaar is.
Eet de bika ambon de zelfde dag, want hij wordt snel "taai".

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7488
Aantal personen: 4
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 03-04-2011
Land: Indonesië
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee