Recept van de dag: Bospeen met bieslookboter

Kue lapis rose

Kue lapis rose

Ingrediënten:

  • 4,5 dl. dikke santen
  • zout
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 1 pandanblad
  • 250 gr. tapiocameel
  • arachideolie
  • 50 gr. rijstemeel
  • rode levensmiddelenkleurstof

Bereiding:

Kook de dikke santen met een beetje zout en het pandanblad ong. 15 min. op een laag vuur en laat hem afkoelen. Verwijder het pandanblad. Vermeng de santen met het tapiocameel, rijstemeel en suiker. Verdeel het beslag in 2 porties en vermeng 1 portie met de rode en 1 portie met de witte kleurstof. Zet de stoompan op het vuur. Bestrijk de bodem van een vuurvaste schaal met de olie en bedek deze met een laagje gekleurd beslag. Zet de schaal met in houd in de stoompan en stoom het laagje in ca. 5 minuten gaar. Bestrijk het met een beetje olie, giet een andere kleur beslag op het gare laagje en stoom dit ook in ongeveer 5 min. gaar. Vul de schaal op deze manier met afwisselend gekleurd beslag. Laat de kue lapis afkoelen en stort hem uit de schaal

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7492
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 03-04-2011
Land: Indonesië
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee