Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Vitello tonnato : Kalfsvlees in tonijnsaus

Vitello tonnato : Kalfsvlees in tonijnsaus

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 kleine wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad, gehalveerd
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • 1 kilo mager kalfsvlees, opgebonden als rollade
  • 200 gr tonijn uit blik op water
  • 10 ansjovisfilets op olie
  • 2 volle el kappertjes, plus wat extra als garnering
  • 2 gekookte eierdooiers
  • sap van 1 middelgrote citroen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • fijngehakte bladpeterselie

Bereiding:

Dit is een klassiek recept uit de Italiaanse keuken.
Wordt als voorgerecht opgediend.
Dit gerecht heeft een lange kook / bereidings tijd van minimaal 3 uur!

Breng in een grote pan water de ui, wortel, bleekselderij, laurierblad, azijn, en wat zout aan de kook. Doe het vlees in de pan en laat op een laag vuur in ongeveer een uur gaarkoken. Laat het vlees daarna afkoelen in de bouillon Dit kan even duren dus begin op tijd). Haal het vlee uit de bouillon en snijde het in flinterdunne plakjes. Bewaar de bouillon.

Doe de tonijn, ansjovis, kappertjes, eidooiers, citroensap, olijfolie, en een klein beetje zout in de blender en maal het geheel tot een mooie, gladde saus. Als de saus te dik en korrelig blijft, dan kun je wat van de bouillon toevoegen. Proef de saus en voeg zonodig nog wat zout toe.

Serveertips
Leg op elk bord een paar plakjes vlees en bedek deze voor het grootste gedeelte met de saus. Garneer met de kappertjes en fijngehakte peterselie.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7501
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 04-04-2011
Land: Italië
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee