Recept van de dag: Chipolatataart

Appel Kaneel Cupcakes

Appel Kaneel Cupcakes

Ingrediënten:

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 1 zure appel
  • gesneden in kleine blokjes
  • 2 theelepels kaneel
  • Topping:
  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 2 eetlepels heet water
  • 4 theelepels kaneel poeder
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding:

Maak het basisrecept cupcakes.
Voeg als laatste appelblokjes gemengd met kaneel toe.
Roer alles nog eens goed door tot 1 geheel.

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water, de vanille extract en kaneel poeder toe.

Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes. Je kunt de topping naar wens kleuren met levensmiddelen kleurstof.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7545
Aantal personen: 12
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 20-04-2011
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee