Recept van de dag: Kip Hawaï met garnalen

Meringue topping voor cup cake's

Meringue topping voor cup cake's

Ingrediënten:

  • Ingrediënten voor 12 cupcakes:
  • 450 gram kristal suiker
  • 6 eiwitten
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding:

Het is het beste om een metalen kom te gebruiken.

Stap 1: Doe alle ingrediënten in de mengkom en klop met een garde alles goed door elkaar. Vul een pan met water, ongeveer 500 ml. De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan.

Stap 2: Als het water heet begint te worden zet je de kom in de saus pan en klop het mengsel. Het mengsel mag niet koken. Klop tot alle suiker is opgelost. Als het mengsel een temperatuur heeft bereikt van ongeveer 75 graden mag je de kom van de pan af halen.

Stap 3: Klop de meringue met de mixer op middelhoge snelheid tot stijve, glanzende pieken . Dit kan oplopen tot 12 -15 minuten of meer.

Gebruik dan een spuitzak met een grote tip voor grote cupcake swirls.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7554
Aantal personen: 12
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Toppings en vullingen voor cupcake's
Datum: 20-04-2011
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee