Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Cupcakes

Cupcakes

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • topping
  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 5 ml vanille exact

Bereiding:

Verwarm de oven alvast met 170 graden.
In de winkel hebben ze handige cupcake bakblikken, daarin kan je 12 papieren vormpjes inzetten zodat ze mooi recht blijven staan.
Als je dit niet hebt, kun je natuurlijk gewoon bij de papieren vormpjes houden.... zonder bakvorm.
Snij de boter in kleine blokjes.
Het is belangrijk dat de boter goed op temperatuur is, doe de boter in een kom en doe de suiker erbij.
Pak een mixer en mix het.
Voeg de suiker niet in een keer toe, maar doe dat scheut bij scheut terwijl je mixt.
Voeg nu een ei toe, en dan nog een.
Voeg nu beetje bij beetje ook het zelfrijzend bakmeel toe.
Blijf mixen.
Als laatst voeg je de melk toe, en blijf zo even doormixen tot het mooi glad wordt.

Het vullen gaat nu heel gemakkelijk, pak je vormpjes en of je bakblik.
Neem een lepel en schep het erin.
Vul de bakjes ongeveer 2/3 vol. Zo kunnen ze goed rijzen en komen ze niet boven het papiertje uit.
Doe ze in de oven en na twintig minuten open je de oven.
Prik er met een satestokje in, en als je het stokje eruit haalt, als er dan nog wat beslag plakt, is hij nog niet goed.
Dan moeten ze wat langer.
Als je cakejes goed plat zijn, dan is het goed gebakken.
Als er nog wat beslag blijft plakken doe je ze nog vijf minuutjes erin.

Versieren

Klop de melk en de bloem samen.
Breng het aan de kook, op laag vuur.
Goed blijven roeren want anders gaat het aan de bodem kleven.
Ongeveer 10 minuten laten doorkoken en blijf goed roeren.
Dek het daarna af met wat folie en laat het zo even staan.
Klop in de andere kom de boter tot een luchtig spul.
Voeg nu langzaam de suiker toe en ook de vanille.
Ga hierna nog eens met de mixer erover tot het een mooi beslag wordt.
Gooi er dan het mengels bij dat je hebt gekookt.
Dit samen laat je staan onder wat folie in de koelkast.
En na 15 minuten is het klaar
vul de spuitzak en versier je cupcake met een royale toef
werk af met een snoep decoratie na keuze.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7561
Aantal personen: 12
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 20-04-2011
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee