Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

Ingrediƫnten:

  • 1 Rookworst grof of fijn
  • 20 gram boter
  • snufje peper
  • 250 gram snijbonen
  • 1/2 deciliter melk
  • 500 gram aardappels
  • snufje zout
  • 1 pot grote witte bonen

Bereiding:

1. Schil de aardappels en snijd deze in stukken. Was en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

2. Doe de aardappels met weining water in een pan, snijbonen erop en met iets zout in ca. 20 minuten gaar koken.

3. Wel ondertussen de rookworst in heet water. Grove worst ca. 25 min., fijne worst ca. 15 min. wellen.

4. Giet de aardappels en de snijbonen af en voeg de lauwwarm gemaakte melk en boter toe. Stamp dit alles goed door elkaar.

5. Verwarm de witte bonen in het vocht. Laat de witte bonen uitlekken en schep deze voorzichtig door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer in een voorverwarmde schaal met de rookworst er bovenop.

Men kan ook gedroogde witte bonen nemen en deze laten wellen en vervolgens koken.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 77
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Stamppot
Datum: 17-11-2006
Land: Afrika
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee