Recept van de dag: Paastaart

Kandeel Limburgse eierdrank met rijnwijn

Kandeel Limburgse eierdrank met rijnwijn

Ingrediƫnten:

  • Voor 20 glaasjes
  • 5 gram pijpkaneel
  • 10 gram kruidnagelen
  • schil van 1 citroen
  • 6 eidooiers
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 liter Duitse Rijnwijn
  • lange stukken pijpkaneel

Bereiding:

Kaneel, kruidnagelen en de citroenschil ongeveer 1 uur zachtjes laten trekken maar niet koken in 2 deciliter water.
Mengsel zeven en iets laten afkoelen.
Eidooiers met de basterdsuiker schuimig kloppen, afgekoeld kruidenmengsel en de wijn erdoor roeren.
Mengsel au bain marie verwarmen tot het gaat binden.
Drank met een lang stuk pijpkaneel doorroeren.
Kandeel in kleine glaasjes schenken of in kleine bekertjes.
Bereiding: 1 1/2 uur

Overge recept informatie:

Recept nummer: 783
Aantal personen: 1
Categorie: Smoothie's,sapjes, likeur,cocktails,
Sub categorie:
Datum: 05-12-2006
Land: Nederland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee


5 gerelateerde recepten uit de categorie: Smoothie's,sapjes, likeur,cocktails,

Aardbeien met prosecco en slagroom

Blue Mojito

Blue Mojito

Chunky Monkey

Port  home made.

Port home made.

Smoothie - Banaan Aardbei