Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Rozemarijnaardappelen

Rozemarijnaardappelen

Ingrediënten:

  • 800 g aardappelen vastkokende
  • 6 takjes rozemarijn, naaldjes gerist
  • 2 tl grof zeezout
  • 4 el olijfolie
  • 2 bollen knoflook

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en halveer ze.
Breng een ruime pan water aan de kook.
Kook de aardappelen 6 min. en giet af.

2. Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal.
Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie.
Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor.
Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.
Schep regelmatig om. Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7842
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Aardappelen
Datum: 30-11-2012
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee