Recept van de dag: Kip Hawaï met garnalen

Sushi van zalm en makreel

Sushi van zalm en makreel

Ingrediënten:

  • 200 g gerookte makreelfilet
  • 1 komkommer
  • 1 zakje sushi norivellen zeewier
  • 200 g gerookte zalm
  • 20 sneetjes casinobrood wit, zonder korst
  • 1 doosje tuinkers

Bereiding:

1. Haal het vel van de makreel en prak de vis met een vork. Breng op smaak met peper. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd elke helft in 3 repen. Dep droog met keukenpapier. 2. Leg het bamboematje voor je neer. Bedek met vershoudfolie en leg er een vel zeewier op. Bedek met de zalm en laat aan de kant die het verst van je af ligt 2 cm vrij. Bedek met 4 sneetjes brood tegen elkaar. Verdeel de makreel en tuinkers erover. Leg een reep komkommer aan de zijde die het dichtst bij je ligt. Rol het geheel met behulp van het bamboematje strak op. Plak het uiteinde van het zeewier vast met wat water en wikkel de rol in het vershoudfolie. Verwijder het bamboematje. Herhaal met de andere 4 rollen. Snijd ze vlak voor serveren in 6 stukken. Verwijder de folie.


Tip

U kunt de sushi 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Snijd voor serveren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7883
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 19-12-2012
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee