Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

kabeljauwkoekjes

kabeljauwkoekjes

Ingrediënten:

  • 2 aardappelen kruimig, geschild
  • 1 liter visbouillon van 2 tabletten
  • 250 g verse kabeljauwfilet, in stukken
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el semi-zongedroogde tomaten in stukjes
  • 1/2 bakje bieslook fijngesneden
  • 100 g tuinerwten diepvries)
  • 5 el mayonaise +
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl gedroogde dille
  • 75 g paneermeel
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 el ketchup

Bereiding:

1. Snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in de visbouillon gaar.
Voeg de laatste 5 min. de kabeljauw toe. Giet af, stamp met de pureestamper fijn.
Voeg ei, tomaat, bieslook, tuinerwten, peper en zout toe. Laat afkoelen.

2. Meng 3 el mayonaise, de mosterd en de dille.

3. Vorm 12 koekjes van ca. 6 cm doorsnede en 2 cm dik van de vispuree. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de koekjes erdoor.

4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 2 porties in 6 min. goudbruin.
Keer halverwege.
Serveer met de mosterddip.

5. Voor de kinderen: Vervang de mosterd door de ketchup.
Meng met de rest van de mayonaise.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7889
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 19-12-2012
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee