Recept van de dag: Vispastei met tuinerwten

Vispastei met tuinerwten

Vispastei met tuinerwten

Ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 el bloem
  • 500 ml volle melk
  • 750 g verse kabeljauwfilet
  • 1 blikje mais uitgelekt
  • 300 g tuinerwten extra fijn , diepvries
  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries ontdooid

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui.
Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.
Schenk er al roerend 450 ml melk bij en kook tot een gladde, gebonden saus.

2. Snijd de vis in stukken en dep droog met keukenpapier.
Schep de vis met de mais, erwten en peper en zout door de saus. Verwarm nog 1 min. en schep in de ovenschaal.

3. Rol het bladerdeeg uit tot een deeglap van 24 cm doorsnede.
Bestrijk de rand van de ovenschaal dun met melk en leg het deeg op de schaal.
Bestrijk het deeg met de rest van de melk en bestrooi met peper en zout. Bak de vistaart in de oven in ca. 35 min. goudbruin.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7924
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Oven en Stoofschotels
Datum: 12-02-2013
Land: Engeland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee