Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Gebakken rogvleugel

Gebakken rogvleugel

Ingrediënten:

  • 4 stukken rogvleugel per stuk ca. 400g, schoongemaakt
  • 50 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 40 ml olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • blaadjes van 4 takjes munt
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 120 ml olijfolie
  • 50 g kappertjes

Bereiding:

Maak eerst de salsa verde: pureer de peterselie, munt, sjalotje, knoflook, olie en kappertjes tot een gladde saus.
Dep de stukken rog goed droog.
Bestrooi met peper, zout en de bloem en schud overtollige bloem goed af.
Verhit de boter in een grote koekenpan tot deze lichtbruin kleurt, schenk de olie erbij en bak de rog in 4-5 minuten
per kant bruin en knapperig.
Serveer de rog met de salsa verde.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7965
Aantal personen: 4
Categorie: Vis - schaal- en schelpdieren
Sub categorie: Vis- Schaal en Schelpdieren
Datum: 26-10-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee