Recept van de dag: Griesmeel Beertje

Tjaptjoi

Tjaptjoi

Ingrediënten:

  • 250 g Chinese eiermie
  • 1 blik minimaiskolfjes uitgelekt
  • 4 el Oosterse wokolie +
  • 400 g Chinese roerbakmix
  • 6 eieren
  • 6 el ketjap
  • 3 tl sesamolie

Bereiding:

1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer de maiskolfjes in de lengte.
Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de roerbakmix al omscheppend 3 min.
Voeg de maiskolfjes toe en roerbak nog 3 min.

2. Klop ondertussen de eieren los met de sambal, 3 el water en peper en zout.
Verhit de rest van de wokolie in een koekenpan en bak in 3 min. een omelet.
Keer halverwege.

3. Voeg de ketjap en 50 ml water toe aan de groenten.
Breng de tjaptjoi op smaak met de sesamolie, peper en eventueel zout. Voeg de mie toe en roer nog even door.

4. Snijd de omelet in punten en leg op een schaal.
Serveer met de tjaptjoi.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7976
Aantal personen: 4
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Vegatarisch, Glutenvrij, Suikervrij
Datum: 29-04-2013
Land: Oosters
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee