Recept van de dag: Paastaart

Mousse van gerookte paling

Mousse van gerookte paling

Ingrediënten:

  • 200gr palingfilet
  • 3dl visvelouté gebonden visbouillon gemaakt van visbouillon, boter en bloem
  • 2 blaadjes voorgeweekte gelatine
  • Enkele druppels citroensap
  • 4 mespuntjes citroenrasp
  • Zwarte peper en zout
  • 3dl opgeslagen room

Bereiding:

Smelt de voor geweekte gelatine in de warme visvelouté en laat afkoelen tot sausdikte
2. Pureer de gerookte palingfilet in de blender en voeg de visvelouté toe
3. Voeg de opgeslagen room, peper, zout, limoensap en citroenrasp toe
4. Meng voorzichtig en laat alles eventjes opstijven
5. Serveer in een klein borrelglaasje, witlofblad of een toastje

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8051
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 19-09-2013
Land: Nederland
Bron: Paling kopen
Mijn favoriet: Nee