Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Zoete marsepeincakejes met rumslagroom

Zoete marsepeincakejes met rumslagroom

Ingrediënten:

  • Voor de cakejes
  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 lepel kristalsuiker
  • De schil van 1 citroen, geraspt
  • 100 gram plantaardige olie
  • 120ml ijswater
  • 85 gram witte marsepein
  • Pasteivulling
  • Voor de slagroom
  • 150 gram slagroom
  • 50gram glazuursuiker
  • 1 lepel rum
  • Verder nodig
  • Cupcakevorm voor 12 cupcakes

Bereiding:

Cakejes
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout.
Voeg de olie al roerend toe, totdat er een kruimelige substantie ontstaat.

Roer de citroenrasp en suiker erdoor.
Voeg het ijswater toe en roer met een vork totdat het mengsel een glad deeg is; zorg dat het niet te nat wordt.

Maak een bal van het deeg en rol deze uit.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast staan.

Verwarm de over voor op 200 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en laat het 5-10 minuten rusten.

Rol het deeg uit en snij het in rondjes die groot genoeg zijn om de bodem en zijkanten van de cupcakevormpjes te bedekken.
Leg de deegrondjes in de cupcakevorm.
Bewaar de restjes!

Neem de marsepein en rol deze uit.
Snij hier ook cirkels uit, die binnenin de deegvormpjes passen.
Leg de cirkeltjes in de cupcakevormpjes.

Verdeel de pasteivulling over de cakejes ongeveer 1 lepel vulling per cakeje

8) Verzamel de restjes deeg en rol deze opnieuw uit om er leuke vormpjes uit te snijden
tip: gebruik hiervoor uitsteekvormpjes
Leg de deegvormpjes bovenop de cakejes.

Doe de cakejes in de oven en bak ze 15-18 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen in de cupcakevorm. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze verder afkoelen.

Slagroom
Klop de slagroom, glazuur en rum door elkaar totdat het mengsel luchtig en stijf is, en zet het daarna in de koelkast.

Serveertip
De cakejes zijn zowel warm als koud lekker, met een flinke dot slagroom en een lekkere kop koffie of thee!

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8245
Aantal personen: 12
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 28-11-2013
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee