Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Carpacciohapjes

Carpacciohapjes

Ingrediënten:

  • 100 gram in dunne plakjes carpaccio.
  • 100 gram kruidenkaas.
  • halve citroen.
  • 25 gram versgeraspte Pecorino.
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie.
  • 15 gram pijnboompitten.
  • Versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

1. Rasp de schil van de halve citroen, de rest heb je niet nodig.
Meng de rasp met de kruidenkaas, de olijfolie en de Pecorino.

2. Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn in een koekenpan zonder boter of olie.

3. Was de komkommer goed en snij de uiteinden eraf.
Snij in plakken ongeveer 20 stukjes

4. Neem een stukje carpaccio en drapeer het over de komkommer.
Schep er een half theelepeltje van het kruidenkaasmengsel op en besprenkel met de pijnboompitten.
Herhaal met de rest.
Besprenkel met de versgemalen zwarte peper.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8330
Aantal personen: 4
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 08-12-2013
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee