Recept van de dag: Garnaal en patat

Zelf verse pasta maken

Zelf verse pasta maken

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem.
  • 2 eieren.
  • 2 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

1. Meng in een keukenmachine de bloem, de olie en het ei tot een kruimeldeeg in een paar seconden paar seconden
Je kunt dit ook met de hand doen.
Maak dan een kuiltje in de bloem en schenk de olie en het ei erbij, kneed het dan tot een samenhangend deeg.

2. Vorm van het deeg een bal en pak dit in met plastic folie.
Laat 20 minuten rusten in de koelkast.

3. Bestuif een werkblad en een deegroller met bloem.
Neem 1/3 van het deeg en rol het enigszins uit tot een langwerpig stuk. Haal dit door de wijdste stand op de pastamachine.
Haal het deeg nu net zo lang door de pastamachine totdat je bij de een-na-laatste stand bent aangekomen. Leg het deeg op je werkblad.


4. Maak nu de pasta die je zelf wil.
Maak je eigen verse lasagnevellen, cannelloni, ravioli, noodles, spaghetti, tagliatelli etc.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8347
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Pasta Rijst Macaroni Bami Mihoen
Datum: 12-12-2013
Land: Italië
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee