Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Schnitzels met marsalasaus

Schnitzels met marsalasaus

Ingrediënten:

  • 50 g rozijnen
  • 1 ½ dl marsala semi secco Pellegrino
  • 4 varkensschnitzels, ongepaneerd
  • 50 g boter
  • ½ rode ui 2 el crème fraîche
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • peper, zout

Bereiding:

Doe de rozijnen en marsala in een kommetje en laat de rozijnen er 20 minuten in wellen.
Bestrooi de varkensschnitzels met zout en versgemalen peper Je kunt ook kalfsschnitzels gebruiken .
Bestrijk dun met 1 el olijfolie.
Verhit een grillpan en rooster ze in ca. 8 minuten mooi bruin en net gaar vanbinnen.
Verhit tegelijkertijd 50 g boter in een koekenpan. ,
Snijd ½ rode ui in halve ringen en bak deze ca. 2 minuten.
Voeg de marsala met rozijnen toe.
Breng het massala-uienmengsel aan de kook en laat het in ca. 2 minuten inkoken tot een licht stroperige saus.
Roer de crème fraîche erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de schnitzels op vier voorverwarmde borden en schenk de marsalasaus ernaast.
Bestrooi met de peterselie.
Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
* cabernet sauvignon is hier erg lekker bij.

Dit recept komt uit de Proef! magazine

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8532
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Varkensvlees
Datum: 27-10-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee