Recept van de dag: Chipolatataart

Zomerfruit met een vleugje Whisky

Zomerfruit met een vleugje Whisky

Ingrediënten:

  • 2 doosjes zomerfruit, diepvries bevroren
  • takje rozemarijn
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 50 g boter
  • 200 g havermout
  • 100 ml slagroom
  • 2 el lichte basterdsuiker
  • scheutje whisky
  • 200 g yoghurt
  • 2 kruimelige koekjes spritsen

Bereiding:

1. Doe het bevroren fruit met de rozemarijn en 1 el honing in een kleine steelpan.
Rasp de oranje schil erboven en pers de sinaasappel uit.
Voeg het sap toe en breng alles aan de kook.
Na een paar minuten begint het fruit zijn heerlijke plakkerige sap af te geven.
Schep het fruit met een schuimspaan in een mengkom.

2. Verwijder het takje rozemarijn en laat het vocht rustig pruttelen tot het een mooie siroop is geworden.
Schenk de siroop over het fruit en zet het opzij om af te koelen.

3. Smelt de boter en de rest van de honing in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de havermout toe en bak tot alles goudbruin en plakkerig is.

4. Klop de slagroom met de suiker tot het dik en stevig is en in zachte pieken omhoog blijft staan.
Voeg de yoghurt samen met een scheutje whisky toe en spatel alles door elkaar.

5. Neem 4 glazen en schep wat van het fruit onderin met wat siroop. Schep wat van het roommengsel erbij, dan verkruimelt u wat van de koekjes erover, dan een schepje havermout en ga zo door, tot u of de glazen hebt gevuld, of uw ingrediënten op zijn.
Bestrooi met de allerlaatste havermout en serveer

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8742
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Fruit
Datum: 14-08-2014
Land: Ierland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee