Recept van de dag: Haring-appelsalade

Nougatparfait met zoete sherry

Nougatparfait met zoete sherry

Ingrediënten:

  • 50 g zachte nougat
  • 2,5 dl slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1/2 dl zoete sherry
  • 2 granaatappels

Bereiding:

Bereiden kan enkele dagen van tevoren.
Nougat in kleine stukjes snijden.
Slagroom stijf kloppen.
In pan die in grotere pan met kokend water hangt au bain-marie eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost.
Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen.
Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen.
Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen.
Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken. Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.

Bereiden
Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen.
Eventuele witte vliesjes verwijderen.
Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten.
Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8744
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 14-08-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee