Recept van de dag: Kip Hawaï met garnalen

Glutenvrije Polentataart met gekonfijte sinaasappel

Glutenvrije Polentataart met gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:

  • 3 sinaasappels schoongeboend
  • 350 g kristalsuiker fijn
  • 150 ml water uit de kraan
  • 200 g pecannoten
  • 200 g polenta maisgries
  • 3 tl bakpoeder
  • 125 g crème fraîche
  • 1 mespunt zout
  • 5 eieren

Bereiding:

1. Snijd 1 sinaasappel in zo dun mogelijke plakken.
Rasp de oranje schil van de rest van sinaasappels en pers de vruchten uit.
2. Laat in een steelpan 150 g suiker met het water oplossen.
Voeg de sinaasappelplakken toe en dek af met een stukje bakpapier.
3. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
4. Verwarm de oven voor op 170 °C.

5. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten in 5 min. goudbruin.
Laat afkoelen op een bord.
6. Maal fijn in de keukenmachine en doe in een grote mengkom.
7. Zeef de polenta en het bakpoeder boven de kom met pecannoten en schep om.
8. Doe het rasp met de rest van de suiker,de crème fraîche en het zout in de keukenmachine en laat 4 min. draaien.
9. Laat de machine aan staan en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot het goed vermengd is.
10. Meng het dunne beslag voorzichtig door het polentamengsel.
Schenk het beslag in de bakvorm en bak ca. 30 min. in het midden van oven.

11. Controleer na 25 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken.
Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
12. Laat de cake 10 min. in de vorm op een rooster afkoelen.
13. Maak ondertussen de sinaasappelsiroop.
Haal de gekonfijte sinaasappelplakken uit de steelpan.
14. Voeg 100 ml sinaasappelsap toe aan de pan en breng aan de kook. Laat in ca. 5 min. op matigvuur koken tot een dunne siroop.
Roer af en toe.
15. Prik gaatjes in de cake met een satéprikker zodat de siroop goed opgenomen kan worden.
16. Schenk de warme siroop over de taart en leg de sinaasappelplakken erop.
Laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.

Tip!
Lekker met lobbig geklopte slagroom.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8812
Aantal personen: 8
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Glutenvrij Gebak Brood,ijs ed,
Datum: 17-08-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee