Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Pappardelle met tonijn en artisjokken

Pappardelle met tonijn en artisjokken

Ingrediënten:

  • 350 g pappardelle met ei
  • 2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
  • 3 artisjokken
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g boter
  • een paar takjes verse marjolein
  • zout

Bereiding:

1. Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op.
Verdeel de tonijn in stukken.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg zodra het water begint te borrelen zout toe.
Kook de pasta in het kokende water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Maak de artisjokken schoon, snijd ze doormidden en verwijder de harde buitenste bladeren, de stengels, de doornige punten en de harige gedeelten.
Snijd daarna de artisjokken in kleine stukjes

3. Bak de knoflook bruin in de olijfolie van de tonijn.
Voeg zodra de knoflook begint te verkleuren de artisjokken toe.
Breng op smaak met wat zout en voeg een paar theelepels water toe.
Laat het geheel ongeveer 5 minuten garen en roer regelmatig goed om. Voeg de uitgelekte stukken tonijn toe en breng op smaak met de marjolein.

4. Giet de pasta af zodra deze gaar is en voeg de saus toe.
Meng alles goed door elkaar en serveer meteen.

tip Voeg tijdens het koken kleine blokjes tomaat toe aan de saus.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8939
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 26-08-2014
Land: Italië
Bron: rio mare
Mijn favoriet: Nee