Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Courgettebloemen gevuld met tonijn en ricotta

Courgettebloemen gevuld met tonijn en ricotta

Ingrediënten:

  • 2 x 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
  • 12 courgettebloemen
  • 200 g ricotta
  • peterselie
  • 2 lepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 lepels bloem
  • 4 lepels melk
  • bakolie
  • zout

Bereiding:

1. Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op.
Doe de uitgelekte tonijn, de ricotta, de Parmezaanse kaas en wat gehakte peterselie in een kom en meng alles goed door elkaar.

2. Verwijder de stampers uit de bloemen, was ze voorzichtig en vul ze met het tonijnmengsel.

3. Klop het ei met de bloem en een snufje zout en verdun met de melk tot een romig beslag ontstaat

4. Verhit een flinke hoeveelheid plantaardige olie gedurende een paar minuten in een grote pan om de ideale frituurtemperatuur te krijgen. Dompel de gevulde bloemen het beslag en leg ze voorzichtig in de kokende olie.

Bak de bloemen tot ze goudbruin en krokant zijn.
Bak niet alle bloemen tegelijk!
Leg de bloemen na het bakken op absorberend keukenpapier en serveer de tonijn courgettes als ze warm zijn.

5. Bak een aantal bloemen per keer, laat ze uitlekken op keukenpapier, en serveer ze warm.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8943
Aantal personen: 4
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 26-08-2014
Land: Italië
Bron: rio mare
Mijn favoriet: Nee