Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Basis recept Koekjes bakken

Basis recept  Koekjes bakken

Ingrediƫnten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren

Bereiding:

Doe de gezeefde bloem in een kom.
Maak een kuiltje in de bloem en doe daar een ei en nog een enkele extra eierdooier in.
Voeg de suiker, vanillesuiker en boter op kamertemperatuur, in stukken toe.

Kneed het mengsel door elkaar.
Mocht het droog aanvoelen en korrelig/kruimelig worden, voeg dan een beetje melk toe.

Laat het deeg gedurende een uur omwikkeld met keukenplastic in de koelkast rusten.
Rol het daarna uit en maak de koekjes in de gewenste vorm.
Vet de bakplaat in met olie of boter.


Bak de koekjes gedurende ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes rustig afkoelen.

*Varianten

Voor de afwisseling kan je bijvoorbeeld chocolade aan het deeg toevoegen, of voordat de koekjes in de oven gaan over de koekjes sprenkelen.
In plaats van chocolade kan je ook bijvoorbeeld hazelnoten of een andere nootsoort toevoegen.
Ook kan je natuurlijk leuke figuurtjes en uitstekers gebruiken voor andere leuke vormen van koekjes.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8969
Aantal personen: 4
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 22-09-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee