Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Aardappelsalade met biet en zure haring

Aardappelsalade met biet en zure haring

Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 355 g zure haringen
  • 500 g gekookte bieten
  • 2 friszure appels
  • 15 g verse dille
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el mierikswortel
  • 3 bosuitjes

Bereiding:

1.Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm brunoise
Kook in water met zout in 15 min. gaar.
Giet af en laat afkoelen.

2.Laat ondertussen de haring uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.
Snijd in lange repen.
Schil de bietjes en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
Snijd ook de ongeschilde appel in blokjes van 1 x 1 cm.
Ris de dille van de takjes en snijd grof.

3.Meng voor de dressing de crème fraîche, mierikswortel, de helft van de dille en 3 el van het haringvocht.
Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

4.Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Meng de aardappel, biet, appel en de helft van de bosui met de dressing en schep op een schaal.
Verdeel de haring erover en bestrooi met de rest van de bosui en dille.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8981
Aantal personen: 4
Categorie: Buffet en buffethapjes gerechten
Sub categorie:
Datum: 24-09-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee