Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Pastasalade niçoise

Pastasalade niçoise

Ingrediënten:

  • 900 g biologische schelpjespasta
  • 12 eieren
  • 750 g gebroken sperziebonen
  • 750 g cherrytomaten
  • 3 komkommers
  • 750 g gerookte makreelfilet
  • 12 el extra vierge olijfolie
  • 3 el dijonmosterd
  • 9 el wittewijnazijn

Bereiding:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water.
Laat uitlekken.
Kook ondertussen de eieren in een royale pan met een flinke hoeveelheid water in 8 min. hard.
kook de sperziebonen ongeveer in 10 minuten beetgaar
Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water.
Pel de eieren en snijd ze in kwarten.

2. Halveer de tomaten en snijd de komkommers in blokjes.
Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar.
Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Garneer de salade met de eieren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9001
Aantal personen: 14
Categorie: Buffet en buffethapjes gerechten
Sub categorie:
Datum: 25-09-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee