Recept van de dag: Victoria sandwich

Jeannes Ananasbeignets

Jeannes  Ananasbeignets

Ingrediënten:

  • 125 g bloem
  • 3 eieren
  • 1½ el zonnebloemolie
  • 125 ml bier
  • 1 verse ananas
  • poedersuiker

Bereiding:

1.Zeef de bloem boven een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in.
Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.

2.Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
Schep ze voorzichtig door het beslag.

Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de breedte in 10 gelijke plakken.
Verwijder de harde kern met een mes.

3.Haal de ananas door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

4.Laat de beignets op keukenpapier goed uitlekken,..
Presenteer ze op een schone laag keukenpapier of servetten
Serveer warm, lauw of koud,.. al dan niet naar wens met poedersuiker

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9044
Aantal personen: 10
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 26-09-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee