Recept van de dag: Garnaal en patat

Romige Aardappel lunchsalade met ham

Romige Aardappel lunchsalade met ham

Ingrediënten:

  • 3 stengels bleekselderij
  • 750 g vastkokende aardappels klein ongeschild
  • zout
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • versgemalen peper
  • 2 dikke plakken achterham
  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels Franse mosterd
  • ijsblokjes

Bereiding:

1.Bleekselderij wassen en in heel dunne boogjes snijden.
Selderijblad bewaren.
Boogjes in kom met ijskoud water en ijsblokjes leggen.
Aardappels schoonboenen en in bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en pellen.
Aardappels in dikke plakjes snijden en in kom doen.
Azijn erover gieten en bestrooien met zout en peper.
Ham in reepjes snijden.

2.Selderij laten uitlekken en goed drogen in theedoek.
Met mixer slagroom half stijf kloppen.
Al kloppend citroensap erbij druppelen.
Crème fraîche en mosterd erdoor kloppen.
Bleekselderij, ham en geklopte slagroom voorzichtig door aardappels scheppen.
Salade op smaak brengen met zout en peper.
Over vier borden verdelen.
Garneren met selderijblad.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9092
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 29-09-2014
Land: Frankrijk
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee