Recept van de dag: Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Zuurkoolsoep met plakjes kip

Zuurkoolsoep met plakjes kip

Ingrediënten:

  • 50 g boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1½ eetlepel bloem
  • 1 theelepel komijn
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 500 g wijnzuurkool
  • 4 kipfilets
  • ½ rode paprika in blokjes

Bereiding:

In soep pan 1 1/2 el boter verhitten en ui met knoflook in 5 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
Bloem en komijn erover strooien en ui nog 1 min. zachtjes bakken.
Scheut bouillon toevoegen en met houten pollepel roeren tot gladde saus ontstaat.
Rest van bouillon in scheuten toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen.
Zuurkool erdoor mengen en soep nog 15 min. zachtjes laten koken. Intussen kipfilets met peper bestrooien.
In koekenpan rest van boter verhitten en filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar bakken.
Kipfilets schuin in plakken snijden en elk in diep bord leggen.
Paprika door soep roeren.
Op smaak brengen met zout en peper en soep over borden verdelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9109
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 29-09-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee