Recept van de dag: Kip Hawaï met garnalen

Witlofsalade met kaasblokjes en druiven

Witlofsalade met kaasblokjes en druiven

Ingrediënten:

  • 6 grote stronken witlof
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 250 g komijnekaas blokjes
  • 250 g rode druiven gehalveerd

Bereiding:

1.Snijd de onderkant van de stronken witlof, verwijder de harde kern en was de blaadjes.
Snijd de blaadjes in de lengte in repen van ca. 1 cm.
Mix de olie met de azijn, de mosterd en de honing tot een gladde dressing.
Breng op smaak met peper.
Doe de dressing in een grote kom en schep de witlof er losjes doorheen. Schep hier vervolgens de kaas en de druiven door.
Schep de salade in 8 kleine schaaltjes
Serveren als borrelhapje
Tip Maak de salade vlak voor het serveren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9115
Aantal personen: 8
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 30-09-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee