Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

High tea Pink Lady

High tea  Pink Lady

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 500 gram ongezouten roomboter
  • 200 ml water
  • 500 gram mix voor cupcakes
  • kokos smaakstof
  • 125 gram mix voor botercrème
  • lavendel kleurstof
  • spuitzakken
  • witte suikerbloemen

Bereiding:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 160°C heteluchtoven 140°C
Meng de mix voor cupcakes, met 250 gram boter, 5 eieren
en kokos smaakstof naar smaak in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag.
Vul de ingevette bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 70-75 minuten gaar.
Laat hem na het bakken goed afkoelen op een taartrooster.

Maak ondertussen de botercrème.
Meng de mix voor botercrème met 125ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.
Klop 150 gram ongezouten roomboter in circa 5 minuten zalvig.
Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
Je kunt eventueel een beetje kokos smaakstof toevoegen.
Voeg een beetje lavendel kleurstof toe en mix het geheel door tot een gladde crème ca. 10 minuten

Steek met de ronde koekjes uitsteker rondjes uit de cake.
Prik de cakejes op een vork op deze manier kan je er beter bij en smeer ze af met een dun laagje botercrème.
Plaats ze in de koelkast om op te laten stijven.

neem een spuitzak met spuitmondje 18 en vul deze met de lila botercrème.
Haal de cakejes van de vork af en spuit ze vol met mini rozetten. Decoreer ze met een witte suikerbloem.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9145
Aantal personen: 12
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 02-10-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee