Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Broodschotel met zuurkool en ham

Broodschotel met zuurkool en ham

Ingrediënten:

  • 1 grote ui grofgesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 500 g zuurkool uitgelekt
  • ½ bruinbrood gesneden
  • 2 eieren
  • 125 ml zure room
  • 400 g schouderham in brede repen

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 °C.
In braadpan ui in 2 el olie 5 min. fruiten.
Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 min. zachtjes verwarmen.
Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van ovenschaal zetten.
Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
De helft van de ham repen verdelen over het brood

In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak. Zuurkoolmengsel erdoor scheppen.
Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en de andere helft van de schouderham repen erover verdelen.
Broodrand bestrijken met rest van olie.
Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9162
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Maaltijd suggesties
Datum: 12-10-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee