Recept van de dag: Griekse schnitzel met yoghurt-muntsaus

Bobotie uit de Zuid Afrikaanse keuken no 1

Bobotie uit de Zuid Afrikaanse keuken no 1

Ingrediƫnten:

  • 1 witte boterham in dobbelsteentjes
  • 500 gram gehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote Spaanse ui
  • of sweet oso, fijngesnipperd
  • dikke teen knoflook fijn gehakt
  • 2 cm stukje verse gember
  • geschild en fijn geraspt
  • 1 friszure handappel in stukjes
  • kruiden (1 pakje Kaapse Bobotie uit de Wereldwinkel)
  • 50 gram rozijnen,
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 2-3 eetlepels abrikozenjam,
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 1 1/2 dl melk
  • 2 eieren
  • 4 laurierblaadjes
  • 1/2 citroen in dunne plakjes

Bereiding:

Week de broodblokjes in 1/2 dl warm water, Roerbak het gehakt in de olie rul en bruin. Voeg uien, knoflook, gember, appels en Kaapse bobotie specerijen toe en roerbak 5 minuten. Schep brood, rozijnen, amandelschaafsel, jam en citroensap er door en stoof het gerecht minimaal 5-20 minuten, afhankelijk van de beschikbare tijd. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in. Schep het gehaktmengsel er in en strijk de bovenkant glad. Klop de melk met de eieren los en schenk dit uit over het gehaktmengsel. Leg de laurierblaadjes en halve citroenplakjes bovenop. Zet de schotel middenin de oven en bak de bobotie in 45 minuten goudbruin.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 921
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Varkensvlees
Datum: 09-12-2006
Land: Zuid - Afrika
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee