Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Vleesfondue

Vleesfondue

Ingrediënten:

  • Varkenshaas
  • biefstuk
  • kipfilet
  • gehaktballetjes gekruid
  • Frietjes
  • Groene sla met ei en tomaat
  • Stokbrood met kruiden boter
  • Vers fruit in schaaltjes
  • Appelmoes
  • Calvé sauzen in verschillende smaken

Bereiding:

Snijd het vlees in grote dobbelstenen.en maak van het gehakt kleine balletjes ter grote van een walnoot, leg het vlees op een schaal en steek hier en daar een toef peterselie er tussen.
maak de sla klaar , en doe het fruit en de appelmoes in schaaltjes
verwarm de oven en bak het nog af te bakken brood in 8 min
de kruidenboter klaarzetten
de frituurpan aan zetten
en de sausjes op tafel zetten
Verhit de olie in de fonduepan. Houd ze warm op een fel brandend komfoortje. Na een tijdje kunt u de vlam verminderen. Kruid het rauwe vlees met zout en verse peper. Na het bakken zal het vlees nog sappiger zijn. Iedereen prikt een stukje vlees op een fonduevork en doopt het in de rokende olie. Vergeet niet om van vork te verwisselen wanneer u het vlees in uw mond stopt, want de fonduevork is gloeiend heet.
Serveertips:
Deze fondue wordt traditioneel opgediend met sausjes op basis van mayonaise. Eet bij deze fondue frietjes en groene salade. en voor de kinderen appelmoes.Heel lekker is ook een schaaltje fruit per bordje , en een lekker warm stokbroodje met kruidenboter!

Overge recept informatie:

Recept nummer: 93
Aantal personen: 4
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Creatief koken
Datum: 17-11-2006
Land: Onbekend
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee