Recept van de dag: Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Mini cheesecake

Mini  cheesecake

Ingrediƫnten:

  • 150 gr koekjes mariakoekjes of bastonje
  • 75 gr gesmolten boter
  • 400 gr verse roomkaas
  • 100 gr suiker
  • 50 gr zure room
  • 2 eieren
  • 1 eetl bloem
  • 1 zakje vanille suiker
  • Materiaal:
  • 18 Papieren muffinvormpjes
  • Muffin bakvorm
  • Mixer
  • *optioneel:
  • 10 frambozen
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetl suiker

Bereiding:

*Optioneel:
10 frambozen
1 eetl citroensap
1 eetl suiker
Verwarm de citroensap met de suiker in een pannetje en voeg de frambozen toe.
Kook 3 minuten zachtjes en roer door zodat er een moes ontstaat.
Schep het in een zeef en druk het vocht er uit en vang dit op in een kommetje.

Verwarm de oven op 140 graden.
Verkruimel de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met de boter. Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinblik en schep een lepeltje van de koekruimels er in een druk deze aan met de achterkant van een lepeltje.
Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanille suiker door elkaar totdat de meeste klontjes zijn verdwenen.
Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel.
Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol.

*Optioneel; druppel een paar druppeltjes frambozensap op de cakejes en trek met een cocktailprikker figuren.
Zet de cakjes 25 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast.
Ook lekker met vers fruit.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9365
Aantal personen: 15
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 05-12-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee