Recept van de dag: Paastaart

Luxe mini appeltaartjes

Luxe mini appeltaartjes

Ingrediënten:

  • 1 mix voor appeltaart
  • 4 appels
  • gewelde rozijnen
  • handje noten grof gehakt
  • 2 theel kaneel
  • 50 gr suiker
  • 1 pakje spijs +
  • 1 ei om spijs los te roeren
  • Boter om in te vetten
  • sap van een halve citroen
  • Bloem om te bestuiven
  • 3 eetl paneermeel
  • 1 losgeklopt ei om te bestrijken
  • Materialen
  • Muffinvorm 12 h

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.
Maak het appeltaart deeg volgens de verpakking.
Vet de muffinvormpjes in.
Bestuif het werkvlak met bloem.
Rol ¾ van het deeg uit en steek met een ronde vorm kommetje bijvoorbeeld rondjes er uit die iets groter zijn dan de muffinvorm zelf. Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de bodem met paneermeel.

Was en wel de rozijnen, en hak de noten
Roer het spijs los met een losgeklopt ei
Schil de appels en snijd in kleine blokjes en meng met suiker en kaneel,
en een klein beetje citroensap om verkleuren tegen te gaan.

Schep de stukjes appel, kaneel, rozijnen en noten vulling in de vormpjes.
en stop er een balletje spijs tussen en bedek weer met appel, kaneel, noot en rozijnen vulling.

Rol de rest van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van.
Leg ze kruislings over de appeltaartjes en druk de uiteindes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes.
Bestrijk met ei en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
Lekker met flinke toef slagroom en of een bolletje ijs.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9369
Aantal personen: 12
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 05-12-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee