Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Aan één stuk gebraden Ossenhaas

Aan één stuk gebraden Ossenhaas

Ingrediënten:

  • 4 el boter
  • 5 el olijfolie
  • 1 k g ossenhaas op kamertemperatuur,
  • 70 ml kraanwater
  • 1 vlees thermometer

Bereiding:

1.Verhit de boter en olie in een braadpan.
Leg de ossenhaas in de pan en bak rondom op hoog vuur in 5 min. bruin.

Zet het vuur lager en bak ca. 14 min. of tot het vlees een kerntemperatuur van 50 °C heeft is rood !
Voor rosé is dit 58-60 °C en voor doorbakken +65 °C.

De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees.
Keer af en toe.

2.Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
Schenk 70 ml water in de pan en laat 2 min. inkoken.
Roer de aanbaksels los.
Breng het vlees op smaak met peper en eventueel zout, snijd het in plakken en serveer met de jus.

* bij dit gerecht is het verstandig om een vlees thermometer te gebruiken
tijdens het braden..

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9383
Aantal personen: 6
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 08-12-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee