Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

High thea Aardbeienscones met vers fruit

High thea     Aardbeienscones met vers fruit

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 75 g koude boter
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 125 g mascarpone
  • 250 g aardbeienjam
  • 500 g aardbeien

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 220 °C.
Zeef de bloem in een beslagkom.
Houd wat bloem over om later te bestuiven.
Voeg het bakpoeder en zout toe.
Snijd de boter in blokjes.
Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg.
Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.

2.Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg.
Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik.
Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.

3.Bak in ca. 15 min. in de oven gaar.
Laat iets afkoelen.
Snijd de warme scones open en besmeer ze met de mascarpone en de aardbeienjam.
Serveer de scones met de verse aardbeien.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9406
Aantal personen: 15
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 11-12-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee