Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Knolselderijsoep met roggebroodje geitenkaas

Knolselderijsoep met roggebroodje geitenkaas

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 tl komijnzaadjes
  • olijfolie
  • 2 bouillonblokjes
  • 1.2 l water
  • 0.5 bos bladselderij
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 4 roggebroodjes
  • Extra nodig
  • staafmixer

Bereiding:

Snijd de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij en venkel in kleine blokjes.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Verwarm een soeppan met een scheutje olie erin.
Bak de groente met de komijn circa 5 minuten en voeg het bouillonblokje en het water toe.
Kook de groente circa 20 minuten met de deksel op de pan.
Pureer de soep fijn met de staafmixer en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Snijd de geitenkaas in plakjes, beleg de roggebroodje er mee en serveer bij de knolselderijsoep.

Tip: ook lekker om te serveren met krokant gebakken spek.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9461
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 28-01-2015
Land: Nederland
Bron: 24 kitchen
Mijn favoriet: Nee