Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Gnocchi

Gnocchi

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 150 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 1 ei
  • 150 g uitgebakken magere spekjes
  • kleingesneden

Bereiding:

Breng water aan de kook in de waterkoker.
Schil de aardappels en doe ze in een pan met een beetje zout
kooktijd ongeveer 20 minuten controleer op gaarheid voor afgieten
Stamp de aardappels fijn, en roer er de uitgebakken spekjes door
Klop ondertussen het ei los in een schaaltje.
Doe na een kwartier de bloem bij de aardappelpuree
en voeg het losgeklopte ei toe.
Breng op smaak met wat zout en meng goed door
Kneed net zolang tot je een mooie deegbal hebt.
Bestuif je werkblad met bloem en leg hierop de bal.
Rol met je handen uit tot een lange worst van ongeveer 2 cm breed.
maak de volgende worsten op de zelfde wijze.

Snijd de worsten nu in plakjes van ongeveer een centimeter dik.
Wentel de stukjes door bloem en maak er met een vork ook nog bovenin drie streepjes in.
Zet weer een pan kokend water op het vuur en doe hierin je gnocchi’ s, eventueel in twee etappes
Kook de gnocchi ’s ongeveer vijf minuten, ze zijn gaar zodra ze boven komen drijven.
Traditioneel worden ze gegeten met gesmolten roomboter
Je kunt eindeloos variëren met b v kruidenboters, sausjes ,met groene kruiden gnocchi’ s, ed.. Ook lekker met een salade .

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9498
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Aardappelen
Datum: 30-01-2015
Land: Zwitserland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee