Recept van de dag: Victoria sandwich

Babi Pangang

Babi Pangang

Ingrediënten:

  • 500 gr varkenshaas
  • 2 el ketjap
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Pangang saus
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 1 tl sambal
  • 2 el azijn
  • 1 el ketjap
  • 1 el bruine suiker
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 tl maïzena + 1 el water
  • Peper en zout

Bereiding:

Maak eerst de marinade van de olie, de ketjap, de verse gember, een teentje gehakte knoflook en wat peper en zout.

Snij het vlees in repen en laat het minimaal een uurtje het liefst langer marineren in de koelkast.
Je kunt dit de avond van te voren klaar zetten
Laat een grillpan goed heet worden.
Grill het vlees aan weerszijden goudbruin en gaar en leg het vervolgens apart.

Het maken van de saus:
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit dit aan in wat olijfolie.
Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.
Door verhitting zal de tomatenpuree ontzuren.
Voeg de gember, de bouillon, de ketjap, de sambal, de azijn en de bruine suiker toe en roer er een gladde saus van.
Laat dit ongeveer 10 minuten trekken.
Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit bij de saus. Laat de saus al roerende op een middelhoog vuur indikken.
Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

Voeg het varkensvlees bij de saus en serveer de babi pangang met rijst of noodles.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9508
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Varkensvlees
Datum: 04-02-2015
Land: Oosters
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee