Recept van de dag: Frijoles negros

Gebakken scholfilet met stoomgroenten en gebakken krieltjes

Gebakken scholfilet met stoomgroenten en gebakken krieltjes

Ingrediƫnten:

  • 4 scholfilets
  • 2 eiwitten losgeroerd met wat water
  • paneermeel
  • kerrie poeder
  • 2 pakken stoomgroenten broccoli
  • plantaardige olie
  • 1 citroen
  • 800 g krieltjes voorverpakt en geschraapt
  • Sausje
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • 1 grote augurk in kleine stukjes gesneden
  • fijn geknipte peterselie

Bereiding:

Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
Strooi op een plat bord een flinke bodem met paneermeel en roer er met een vork 4 theelepels pittige kerriepoeder door.
Breek de eieren boven een diep bord en laat het eiwit zonder dooier voorzichtig in het bord lopen.
Er mag geen spoortje eigeel te zien zijn.
Het eigeel word niet gebruikt voor dit recept.
Roer nu voorzichtig het eiwit los met 4 eetlepels water, maar Let op dat je rustig roert zodat er geen bubbels ontstaan.

Haal de scholfilets nu door het eiwit en vervolgens door het kerrie paneermeel, en laat even opstijven.
Stoom de groenten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Of doe ze in de stoomoven zoals u gewent bent.
Bak de krieltjes goudbruin en bestrooi ze met grof zeezout tegen het einde van de baktijd,
Ondertussen verwarm je de olie in een grote koekenpan en bak de gepaneerde visfilets
in 3-5 minuten op niet te hoog vuur goudbruin en gaar.
Halverwege voorzichtig keren.
Houd de gebakken vis warm in de oven , warmhoud la of onder aluminiumfolie.
Serveer de krokant gebakken visfilets met een schijfje citroen, samen met de stoomgroenten en de goudbruin gebakken krieltjes

Tip
Lekker met een sausje gemaakt van mayonaise met een klein beetje mosterd en water losgeroerd
een heel fijn gesnipperd uitje er door, en een in kleine blokjes gesneden augurk
roer er op het laatst een klein beetje fijngehakte peterselie door
Dit lekkere visrecept komt uit mijn eigen keuken

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9558
Aantal personen: 4
Categorie: Vis - schaal- en schelpdieren
Sub categorie: Vis- Schaal en Schelpdieren
Datum: 16-05-2015
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee