Recept van de dag: Garnaal en patat

Sukade Stoofschotel

Sukade Stoofschotel

Ingrediënten:

  • 1 kg sukadelapjes
  • 3 uien
  • 500 g winterpeen
  • 10 g peterselie
  • 10 g verse Provençaalse-kruidenmix
  • 3 tenen knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 ml rode wijn
  • 4 el olijfolie
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 vleestomaten
  • 100 g magere spekblokjes
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • ? tl gemalen piment
  • ½ tl suiker

Bereiding:

1.Snijd het vlees in flinke dobbelstenen.
Snijd van de uien in dunne ringen.
Maak de helft van 1 winterpeen schoon en snijd in plakken.
Was de blaadjes van de bleekselderij en bewaar de stengels van de bleekselderij tot gebruik,
voeg peterselie en Provencaalse kruidenmix toe
Snijd 1 teen knoflook fijn.

2.Boen de sinaasappel schoon en snijd de schil dun af.
Snijd de helft van de peterselie en Provençaalse kruiden grof.
Doe het vlees in een kom en voeg de gesneden groenten en kruiden met laurierblaadje, rode wijn,
de helft van de olie en de helft van de sinaasappelschil toe.
Schep door elkaar en laat vlees afgedekt in koelkast ca. 12 uur marineren.


3.Snipper de rest van de uien.
Maak de rest van de winterpeen en stengels bleekselderij schoon en snijd in blokjes.
Snijd de rest van de knoflook fijn.
Snijd de tomaten.
Knip de rest van de peterselie en Provençaalse kruiden fijn.
Schep de blokjes spek om met peterselie.
Snijd olijven in stukjes.


4.Verwarm de oven voor op 150 C of gasovenstand 2.
Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
Verhit de rest van de olie in grote koekenpan.
Bak het vlees in delen op hoog vuur bruin.
Breng op smaak met peper en zout.


5.Leg de helft van het vlees in de ovenschaal.
Verdeel het spek, de peterselie, ui, wortel, bleekselderij, tomaten en helft van de knoflook erover.
Dek af met de rest van het vlees.
Verdeel de Provençaalse kruiden, de rest van knoflook en de olijven erover.
Bestrooi met de peper, het zout, de piment en suiker.
Schenk de gezeefde marinade erover.


6.Zet ovenschaal afgedekt in de oven en geheel in 2.5-3 uur gaar stoven.
Schep regelmatig om.


bereidingstip:
Marineer het vlees een dag van te voren. Laat het 's nachts afgedekt in de koelkast staan.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9563
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 22-06-2015
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee